• Verena Fuglestad

Min nye studio, en kjærlighetshistorie


Da jeg begynte som frilans fotograf i 2014 sa jeg mange ganger at jeg aldri kommer til å ha en studio. Jeg hatet studiobilder hvor barna flyter i et hvitt ark, og sånne skulle jeg aldri ta, Det var en milliard av andre fotografer der ute som tilbydde det, og jeg skulle gjøre noe forskjellig, jeg skulle ikke tilby det same. Jeg elsket utebilder - de er mye, mye vanskeligere å ta i forhold til studiobilder, fordi det er masse man må passe på (lyset forandrer seg fort, det er mange ting som man unngå å ta med på bilde, ikke minst søppel, stolper, folk som går forbi). Men jeg har alltid var ut for utfordringer, og liker å bruke mitt hode til noe fornuftig (det skal ikke kun være til pynt, ikke sant?). Pluss at pastellfarger og uklar bakgrunn har alltid vart en viktig del av min stil - og de får man som regel ikke i studio, bortsatt for når man tar babybilder med naturlig lys.

Men så bor vi ikke akkurat i syden, og de alle minste fryser om vinteren, så klart at jeg måtte gi meg til slutt. Men jeg gjør det på min måte. Min studio skulle ikke være i en mørk kjeller uten et vindu. Min studio skulle ha et stort vindu som dekker mesteparten av veggen, slik at jeg kunne fotografere babyer i naturlig lys og få uklart bakgrunn og pastellfarger.

Jeg skulle ikke ha kun den hvite bakgrunnen og ta slike bilder hvor barnet ikke ser ut til å ha et gulv til å balansere på. Jeg skulle ha farger, mønstrer, myke tepper, og skape en koselig og varmt følelse på bildene mine.

Men jeg hadde ikke plass.

Det er ikke en eneste centimeter for mye i vår lille rekkehus, og da jeg prøvde å leie en lokal i Sandnes sentrum fikk jeg vondt i hodet da de kom med prisene og betingelser. Men så kom jeg på at vi hadde eb vinterhage som vi aldri brukte, hvor det var en samling av alt vi ikke trengte - en bod, rett og slett. Jeg spurte mannen og han sa nei, det var ikke noe ide: ingen isolasjon, ingen ordentlig tak og ingen fundament, mine små modeller ville fryse.

Men så tok ham fri fra jobb og lagte meg en hel ny rom fra bunnen av: ny fundament, ny golv, isolasjon og ordentlig tak. Han er ikke en av de romantiske mennesker som kommer med blomster til kone til hver lille anledning, han deler ikke ut mer komplimenter en han må, og ofte er han i grenseland til å være usosial og frekk - men hei, jeg liker ham slik han er! Egentlig tror jeg at vi passer så godt i håp fordi vi er hel motsatte, og kompenserer for hverandre! Og nå sitter jeg med en hel nye og utstyrte studio, og må bare takke mannen for alt innsats han har gjort for meg. Hva kalles dette hvis ikke kjærlighet?

Her er en oversikt av min studio: den store dora gir meg mye lys til babyfotografering, mens de to store lysene brukes mest til familie og ettårsbilder.

En utvalg av fargerike bakgrunn står klare til bruk. Jeg har den hvite midletidig opp, men den skal ut for å få plass til en i svak aprikosfarge.

Her er flere papirbakgrunner som kan brukes. Jeg har også et godt utvalg av tekstiler samt rekvisita til baby og nyfødtfotografering.

Jeg liker å bruke kurver når jeg tar babybilder, og også til ettåringer, men på en hel annen måte - da ligger de ikke oppi, men gjerne finner noen små skatter som vi har gjemt der inne. Så smiler de stort!

Og ikke minst, liker jeg mitt nye golv. Det er fra Coop Bygg, og det ser meget fint og rustikk ut på bilde.

Min første modell sitter på en lammeskinn. Bak og under henne er min favoritt bakgrunn.

#studio #studiobilder #fotograf #fotografsandnes #fotografstavanger #fotografjæren

120 views0 comments

© 2016 Fotograf Verena Fuglestad

C4F6E1ED-58E7-4724-929A-2CB0D4A93B66.jpe