• Verena Fuglestad

En nyfødt baby fra Stavanger kommer til fotografering


Når jeg begynte som fotograf hadde jeg ikke tenkt om at det blir noen som helst interesse for nyfødtfotogafering. Ettårsbilder, ja, disse låg dypt i norsk kultur, bryllup og konfirmant er det noe vi bare må ha. Men hvem er det som husker å dra til fotografen rett fra fødestiua? Jeg måtte tenke tanken igjen, for plutselig ble det den ene nybakte mamma som kom til studio med skatten sin etter den andre. Og da fant jeg ut at dette å fotografere nyfødt ikke var noe tull. Hvordan får man det til å posere et baby uten å forstyrre han sin søvn? Og viktigst, hva er det som er tygd å gjøre med en nyfødt, og hva som er farlig? Jeg fant fort ut at jeg måtte på kurs. Og så måtte jeg på en ny kurs, og så på en mer spesi kurs om nyfødt anatomi og sikkerhet. Jeg vet i dag at det er ikke noe tull å ta imot så små unger, at de er meget fragile samtidig som utrulig fleksible. Det er en lærekurve som man er nødt til å gå gjennom for å garantere at man får mest mulig ut av nyfødtfotografering uten å ta sjanser. Jeg har bestemt meg for å "play safe" og tilbyr nest naturlige bilder. Baby plasseres i stillinger han klarer å ta selv og det er alltid mye tanke på safety.

Betyr dette at du får mindre for pengene? Det tror jeg ikke. Narurlige bilder betyr ikke at vi ikke får løv å leke med farger, struktur og tekstiler. Litt optiske effekter kan lett oppnås uten at vi gjør noe farlig for baby.

Her kommer noen eksempler fra en nylig fotografering.

Enjoy!


171 views0 comments

© 2016 Fotograf Verena Fuglestad

C4F6E1ED-58E7-4724-929A-2CB0D4A93B66.jpe